Een heerlijk paasweekend dankzij Shaqiri, Villa en Isco

Prima paasvoetbal dankzij een typische spierballengoal van Xherdan Shaqiri aangevuld met heerlijke treffers van David Villa en Isco.

Na de ellende met de aanslag op de spelersbus eerder deze week was de Bundesligawedstrijd tegen Frankfurt een fijne afleiding voor Dortmund. De 1-0 middels een hakballetje van Marco Reus was leuk, de gelijkmaker van Marco Fabian was ongewenst maar ook mooi en uiteindelijk zette Sokratis met een fraaie treffer Die Borussen op een beslissende voorsprong.

In Frankrijk wist Radamel Falcao weer eens lekker het net te doen opbollen en in Finland knalde Faith Friday Obilor (HJK) het lederen speeltuig keurig tegen de touwen.

En verder maakte Vincent Janssen z’n tweede Premier League-goal voor Spurs en ook Quincy Promes scoorde dit weekend. Als beiden dat nou ook eens voor Oranje zouden gaan doen, zijn we met z’n allen spekkoper.

3. Xherdan Shaqiri (STOKE CITY v Hull City 3-1)

Wat een voortreffelijke uithaal van de Zwitser dit weekend. Bij Stoke overigens Bruno Martins Indi en Erik Pieters - zoals elke week - in de basis en Marko Arnautovic nam de eerste treffer voor z’n rekening. Maar die Shaqiri, zeg:

2. David Villa (Philadelphia v NEW YORK CITY 0-2)

Ooit levensgevaarlijk voor Valencia en Barcelona, tegenwoordig - hij is toch al 35 - een tandje minder in de Major League Soccer. Neemt niet weg dat de 97-voudig international (59 goals) nog steeds een aardig idee heeft van hoe z’n doelpuntjes mee te pikken:

1. Isco (Sporting Gijon v REAL MADRID 1-1)

Francisco Román Alarcón Suárez redde zaterdag in de laatste minuut de winst voor Madrid, dat zo komend weekend met 3 punten voorsprong én een wedstrijd tegoed gastheer zal zijn voor FC Barcelona. Maar Isco deed het mooiste al wat eerder in de wedstrijd, toen hij Real langszij bracht met een werkelijk heerlijke goal: