Dode bij aanval bij Egyptisch Katharinaklooster

De aanval komt slechts een week na twee bomaanslagen op koptische kerken in Egypte, waarbij zeker 45 mensen het leven lieten.

Archieffoto uit 2015 van speciale eenheden bij het Katharinaklooster.
Archieffoto uit 2015 van speciale eenheden bij het Katharinaklooster. Foto Amr Abdallah Dalsh / Reuters

Bij een aanval op veiligheidstroepen bij het beroemde Katharinaklooster in de Egyptische Sinaï-woestijn is dinsdag zeker een persoon om het leven gekomen. Dat laat de Egyptische staatstelevisie weten, meldt persbureau Reuters. Ook vielen er vier gewonden.

De aanval komt slechts een week na twee bomaanslagen op koptische kerken in Egypte, waarbij zeker 45 mensen het leven lieten. De aanslagen werden opgeëist door IS. Na het geweld kondigde president Abdel Fattah al-Sisi voor drie maanden de noodtoestand af.

Lees ook: Noodtoestand in Egypte na IS-aanslagen tegen kopten

Het Katharinaklooster is een van de oudste en beroemdste kloosters ter wereld. Veel christenen bezoeken het op pelgrimstocht. Het klooster werd halverwege de zesde eeuw gebouwd en is vernoemd naar de heilige Catharina van Alexandrië. Het gebouw werd gevestigd op de plaats waar Mozes de brandende braamstruik zou hebben gezien.