Dierenleed

Camera’s en meer toezicht in Vlaamse slachthuizen

Vlaanderen neemt maatregelen die het dierenwelzijn in de slachthuizen moeten verbeteren. Dat meldden Belgische media maandag. Meer cameratoezicht in de slachthuizen moet het dierenwelzijn waarborgen. Bovendien zal er een animal welfare officer toetreden tot het bestuur van het slachthuis en wordt bekeken of deze toezichthouder meteen mag ingrijpen als het dierenwelzijn niet in orde is. Bovendien moeten alle slachthuizen nog dit jaar onafhankelijk worden gecontroleerd. De Vlaamse overheid reageert hiermee op de beelden die onlangs naar buiten kwamen van de schokkende situatie in een slachthuis in Tielt. Daarop is te zien hoe medewerkers varkens schoppen en slaan en oormerken wegsnijden bij levende dieren. De nieuwe maatregelen zijn opgesteld in samenspraak met de sector. (NRC)

    • Etienne Verschuren