Recensie

De funky scheurgitaarparty van Hallo Venray

Zanger en gitarist Henk Koorn van Hallo Venray moet er na dertig jaar een beetje moe van worden dat hij te pas en te onpas wordt vergeleken met Neil Young. Of nee, juist niet. Als er ergens een tribute plaatsvindt is Hallo Venray meestal van de partij. Wat Koorn behalve een ijle stem met Young gemeen heeft is zijn eigenzinnigheid, die hem telkens de modderige berm doet kiezen in plaats van het midden van de weg. Hallo Venray’s elfde album Where’s The Funky Party? is een pronkstuk van ongepolijste scheurgitaarherrie met galmende zang, bonkende drums, minimalistische teksten en een zompig bandgeluid dat veel meer muzikanten doet vermoeden dan de drie ruwe bolsters die deze rafelige rockplaat volspeelden. Waar is de funky party? Hier is de funky party.

    • Jan Vollaard