Corruptiezaak

Zuid-Koreaanse oud-president Park aangeklaagd voor omkoping

Oud-president van Zuid-Korea Park Geun-hye wordt vervolgd voor onder meer omkoping in de omvangrijke corruptiezaak die het land al maanden bezighoudt. Dat heeft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap maandag gemeld. Ook heeft Park zich volgens de aanklagers schuldig gemaakt aan machtsmisbruik en onthulling van staatsgeheimen. Maandag werd ook bekend dat in dezelfde zaak de voorzitter van Lotte Group, een van de grootste Zuid-Koreaanse familieconcerns met hotels en warenhuizen, wordt vervolgd. Voorzitter Shin Dong-Bin zou omgerekend bijna 6 miljoen euro aan steekpenningen hebben betaald aan Park en haar voormalige vertrouwelinge Choi Soon-sil. Park werd vorige maand definitief uit haar ambt als president gezet door het Koreaanse Constitutionele Hof. (NRC)