WK baanwielrennen

Lavreysen door, Bos uitgeschakeld

Harrie Lavreysen is bezig aan een sterk debuut op de WK baanwielrennen. De Nederlander plaatste zich vrijdag op de piste van Hongkong voor de kwartfinales van het sprinttoernooi door in een rechtstreeks duel de Surinamer Jair Tjon En Fa te verslaan.

Lavreysen reed vrijdagochtend de zesde tijd in de kwalificaties, waarmee hij de eerste knock-outronde bereikte. In die ronde versloeg hij de Hongaar Sandor Szalontay. In de kwartfinales op zaterdag treft de twintigjarige Lavreysen de Nieuw-Zeelander Edward Dawkins. Voor Theo Bos verliep het sprinttoernooi minder succesvol. De drievoudig wereldkampioen sprint plaatste zich met de 24ste tijd nog wel voor eerste ronde, maar daarin verloor hij van de Nieuw-Zeelander Sam Webster. (ANP)

    • Rob Schoof