Naar buiten

Vaartocht ontluikende Ilperveld

Foto Klaas Ros

Zondagmiddag, Eerste Paasdag, organiseert Landschap Noord-Holland een vaartocht tussen de ontluikende natuur in het Ilperveld. In dit prachtige gebied, hemelsbreed 8 kilometer boven Amsterdam, staat het alweer vol met planten als speenkruid, watermunt, lisdodde, varens en fluitekruid, terwijl overal het riet opkomt. Maar bovenal geniet je hier nu van de vele vogels: weidevogels als de grutto, tureluur, scholekster, kievit; kleinere vogels als de blauwborst, rietgors en baardmannetje, rondcirkelende roofvogels als de bruine kiekendief, en met een beetje geluk het gehoemp van de roerdomp. Neem vooral een verrekijker mee. Reserveren verplicht. Zondag 16 april, 13.30 - 15.30 uur, Kanaaldijk 32A, Landsmeer. www.gaatumee.nl

    • Saskia van Loenen