In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Een vrouw uit Indiaas Kashmir roept vrijheidsleuzen tijdens de begrafenis van Umer Farooq. De man werd zondag gedood bij een confrontatie met de politie toen een mensenmassa stembureaus aanviel in Srinagar.
Mukhtar Khan/AP
Een gevlucht kind uit Zuid-Soedan slaapt op de vloer van de Ngomoromo grenspost in Oeganda.
Isaac Kasamani/AFP
In Kosovo hielden de Kosovaarse politie, de NAVO-vredesmacht KFOR en EU-missie EULEX een gezamelijke oefening in het dorp Harilaq. De oefening met de naam Silver Sabre, moet de samenwerking tussen de multinationale organisaties bevorderen.
Visar Kryeziu/AP
Vrijdag werden 134 migranten uit zee gered nadat hun rubberboot omsloeg op vijftien zeemijl uit de kust van Libië.
Darrin Zammit Lupi/Reuters
Inwoners van Mosul dragen een gewonde man uit zijn huis bij hun vlucht uit de wijk al-Abar in West-Mosul.
Ahmad Al-Rubaye/AFP
Legerofficieren bezoeken vrijdag de geboorteplaats van Kim Il Sung, in Mangyongdae, net buiten Pyongyang. Zaterdag viert Noord-Koera de Dag van de Zon, een nationale feestdag ter ere van de 105de geboortedag van de Grote Leider.
Damir Sagolj/Reuters
Een boeteling loopt in de Santa Cruz-processie tijdens de Semana Santa in Malaga, Spanje.
Jon Nazca/Reuters
Bij het Bari Imam heiligdom in Islamabad, Pakistan wordt gratis voedsel verstrekt aan de armen.
Caren Firouz/Reuters
Woensdag kwamen de reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya vanuit China aan op Schiphol. De dieren zijn een geschenk van China aan Nederland en zullen verblijven in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.
Koen van Weel/ANP
In de boomloze steppes van Kazachstan landde maandag de Sojoez ruimtekapsule die de bemanning uit het Internationale ruimtevaartstation ISS terugbrengt.
Kirill Kudryavtsev/AP
Het silhouet van een strijder van de Syrische oppositie in een klaprozenveld bij de stad Daraa.
Mohamad Abazeed/AFP
De politie voert actievoerders weg die protesteerden in Trump Tower in New York op donderdag.
Brendan McDermid/Reuters
Tijdens protesten tegen de Venezolaanse president Maduro woensdag in Caracas, hebben betogers brandende barricades opgericht.
Giorgio H. Pasquale/EPA
Het vierjarige meisje Rasha Sadeq Ahmed wordt door haar moeder van de behandeltafel getild in een ondervoedingskliniek in het ziekenhuis Al-Sabeen in Sanaa, de hoofdstad van Jemen. Een derde deel van de Jemenieten wordt bedreigd door hongersnood. Een half miljoen kinderen verkeert in acuut levensgevaar.
Khaled Abdullah/Reuters
In de Saharawoestijn in Zuid-Marokko vindt de 32ste editie van de zesdaagse Marathon des Sables plaats. De deelnemers aan deze een der zwaarste duurlopen ter wereld leggen ruim 250 kilometer af in onherbergzaam gebied in een van de zwaarste klimaten ter wereld.
Jean-Philippe Ksiazek/AFP
Een oudere vrouw loopt met haar boodschappenwagentje langs een politieafzetting van een demonstratie in Belfast, Noord-Ierland.
Clodagh Kilcoyne/Reuters
Bloedvlekken op de kerkbanken getuigen van de zelfmoordaanslag op deze koptische kerk in Tanta in Egypte. Bij twee aanslagen zijn zeker 44 christenen om het leven gekomen. De verantwoordelijkheid voor de aanslagen in de steden Tanta en Alexandrië op palmzondag is opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat.
Nariman El-Mofty/AP
De supporters van Borussia Dortmund voor aanvang van de Champions League wedstrijd woensdag tegen AS Monaco. De wedstrijd werd een dag later gespeeld nadat dinsdag een aanslag werd gepleegd op de spelersbus van Borussia Dortmund toen die net vertrokken was van het vaste spelershotel naar het stadion. Een speler raakte daarbij gewond.
Friedemann Vogel/EPA
Kinderen in een zwembadje kijken toe als een paasprocessie passeert in Mandaluyong, Filipijnen.
Rolex dela Pena/EPA
Erik Jones in zijn Toyota tijdens een NASCAR-race op het circuit van Texas in Fort Worth.
Sarah Crabill/Getty Images/AFP