Dierenwelzijn

Slachthuis dicht na reeks overtredingen over lange periode

Een pluimveeslachthuis „in het noorden van het land” is gesloten omdat het structureel regels voor dierenwelzijn en gezondheid overtreedt. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vrijdag gemeld. Het slachthuis mag pas weer open als er een concreet plan ligt om de naleving van de regels te verbeteren. Volgens een woordvoerder van de NVWA is er sprake van vele lichtere overtredingen die over een langere periode plaatsvonden. „Onder andere waren de kratten niet in orde en ging het bedwelmen van het pluimvee niet altijd goed.” Het bedrijf stond al sinds december 2016 onder verscherpt toezicht.

„Een overtreding kan gebeuren, maar dat wij een bedrijf moeten schorsen is wel bijzonder”, aldus de NVWA. Dat is nu toch gebeurd omdat het slachthuis langdurig in de fout bleef gaan. (NRC)

    • Len Maessen