Cultuur

Ontdekkingstocht naar vrouw-zijn

Foto Cihan Turhan

Woensdagavond de try-out en volgende week zondag de première van het theatraal concert A Woman is a Woman, door Meral Polat en Ipek Sur. Het stuk is een „muzikale ontdekkingsreis naar vrouw-zijn”; de dames onderzoeken wat het betekent om vrouw te zijn in de huidige samenleving. Met humor laten ze hun kwetsbaarheden en verlangens zien, waarbij ze zelfgeschreven „poëtische, prikkelende en scherpe” nummers zingen bij oosterse en westerse muziek, pop en jazz. Via muziek wordt een aantal thema’s doorgelicht, zoals de verwachting van perfectie, seksualiteit, mannelijkheid en vrouwelijke kracht. Woensdag 19 april (try-out) en zondag 23 april (première), 20.00 uur, Sugarfactory, Lijnbaansgracht 238. www.sugarfactory.nl

    • Saskia van Loenen