Bonus

PostNL paste tekort belastingaanslag bestuurders bij

PostNL heeft zijn twee bestuurders vorig jaar extra geld betaald zodat zij een hoger dan verwachte aanslag van de loonbelasting op een bonusregeling konden voldoen. Dat blijkt uit een toelichting op het jaarverslag van het postbedrijf. Bestuursvoorzitter Herna Verhagen en financieel directeur Jan Bos kregen vorig jaar aandelen in een bonusregeling. Om de belasting over die bonus te betalen, verkocht PostNL een deel van de bonusaandelen. De opbrengst daarvan was echter te laag om de aanslag te voldoen, aldus een woordvoerder. Daarop heeft het bedrijf het tekort bijgepast. Het ging voor Verhagen om 34.887 euro en voor Bos om 26.509 euro. De totale beloning van Verhagen was vorig jaar 1,4 miljoen euro. (NRC)

Topbeloningen pagina 24-25
    • Menno Tamminga