Baanwielrennen

Zilveren medaille voor Kirsten Wild op omnium

Kirsten Wild won vrijdag WK-zilver op het onderdeel omnium. Foto AFP

Kirsten Wild heeft vrijdag de zilveren medaille veroverd op het nummer omnium bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Hongkong. Het omnium is een allround discipline met de olympische status. De 34-jarige wielrenster uit Overijssel deed op het slotonderdeel, de puntenkoers, een vergeefse gooi naar het goud. Ze vergaarde in de tussensprints net te weinig punten om Katie Archibald uit Groot-Brittannië van de wereldtitel af te houden. Aanvankelijk kreeg Wild het brons toebedeeld door de internationale wielrenunie UCI, maar de uitslag veranderde kort na afloop in het voordeel van de Nederlandse renster. De Australische Amy Cure bleek tijdens de race een tegenstandster te hebben gehinderd in de voorlaatste tussensprint. Daardoor werd Cure teruggezet. Wild passeerde haar daardoor in de eindstand. (ANP)

    • Rob Schoof