Verstappen kwalificeert als zesde in Bahrein

Valtteri Bottas troefde zijn teamgenoot Lewis Hamilton af in de strijd om poleposition.

Max Verstappen tijdens de derde vrije training, eerder op de zaterdag.
Max Verstappen tijdens de derde vrije training, eerder op de zaterdag. Foto Frits van Eldik/ANP

Max Verstappen start zondag tijdens de Grand Prix van Bahrein vanaf de zesde plek. De Nederlander moest in de kwalificatie zaterdag onder meer zijn teamgenoot bij Red Bull Daniel Ricciardo voor laten gaan, die de vierde tijd neerzette. Valtteri Bottas troefde Lewis Hamilton af in de strijd om poleposition.

Vorige week kende de 19-jarige Verstappen nog een uiterst moeizame kwalificatie, toen hij te kampen kreeg met problemen aan zijn motor. Op het snelle circuit van Shanghai kwam de coureur daardoor niet verder dan de negentiende plek. Een dag later maakte hij dat ruimschoots goed door de wedstrijd na een fraaie inhaalrace als derde te beëindigen.

In Bahrein had Verstappen van technische problemen geen last en was hij zaterdagochtend zelfs de snelste in de laatste vrije training. Tijdens de kwalificatie bleek echter eens te meer dat de Red Bull qua snelheid nog niet in de buurt komt bij de bolides van Mercedes en Ferrari.

Derde in de WK-stand

Vooral de Mercedes toonde zich zaterdag opnieuw een klasse apart: het gat tussen Bottas en Hamilton en nummer drie Sebastian Vettel (Ferrari) was bijna een halve seconde. De andere Ferrari van Kimi Raikkonen sloot de kwalificatie af als vijfde. Hülkenberg, Massa, Grosjean en Palmer maakten de top tien compleet.

Aan de vooravond van de derde grand prix van het seizoen staat Max Verstappen nu op de derde plek in de WK-stand, met 25 punten. Lewis Hamilton en Sebastian Vettel delen de eerste plaats met 43 punten. Verstappens teamgenoot Ricciardo heeft 12 punten en is daarmee zesde.