Staan in de spits

NS tekent bezwaar aan tegen boete voor IC Direct

De NS tekent bezwaar aan tegen de boete die het ministerie van Infrastructuur en Milieu het bedrijf heeft opgelegd. Dat meldt een woordvoerder. Donderdag werd bekend dat de NS een boete krijgt van 1,25 miljoen euro omdat reizigers in de IC Direct, de dienst tussen Amsterdam en Breda, in 2016 te vaak moesten staan in de spits en te vaak te laat op hun bestemming aankwamen. Ook vallen de treinen vaak uit. Spoorbeheerder ProRail moet 1,05 miljoen euro betalen, ook vanwege onvoldoende punctualiteit op de hsl. NS-topman Roger van Boxtel reageerde donderdagochtend al geprikkeld op de boete. „Begin vorig jaar hebben we een verbeterprogramma aangekondigd, de prestaties zijn in de tweede helft van het jaar verbeterd. Welk doel dient deze boete dan? Meer druk hebben we echt niet nodig.” (NRC)

    • Auteur Onbekend