OVV

Zelfrijdende auto’s onderwerp van onderzoek door Onderzoeksraad voor Veiligheid

Foto Bloomberg

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) begint een onderzoek naar de veiligheid van zelfrijdende auto’s. Dat maakte de raad donderdag bekend. Zij doet dit in reactie op „een aantal incidenten” en kijkt naar verschillende systemen van verschillende fabrikanten. Het gaat om systemen die de controle over de snelheid en besturing kunnen overnemen van de bestuurder. De afgelopen jaren vonden er verschillende experimenten plaats met zelfrijdende auto’s, onder andere door Google en Tesla. Tesla moest zijn programma aanpassen na een dodelijk ongeluk. Taxidienst Uber stopte zijn programma voor zelfrijdende auto’s na een ongeluk in Arizona. Google zette plannen voor een zelfrijdende auto eind vorig jaar in de ijskast. (NRC)