Incident

Medewerker vaccinproducent besmet met poliovirus

Een medewerker van een vaccinproducent is besmet geraakt met polio. Dat meldt het RIVM donderdag. Hoewel de man is ingeënt, en daardoor zelf niet ziek kan worden van het virus, zou hij wel anderen kunnen besmetten. Mogelijk moet de patiënt enkele weken doorbrengen in isolatie. De besmetting vond plaats na „een incident in een afgeschermde ruimte” van de producent, aldus het RIVM. Een collega van de besmette medewerker is daarbij eveneens blootgesteld aan het virus, maar niet besmet geraakt. De familie van de besmette man wordt uit voorzorg in de gaten gehouden. Hoewel het virus zich via de ontlasting zou kunnen verspreiden, is dankzij strenge hygiënemaatregelen de kans op een echte uitbraak volgens het RIVM „vrijwel nihil”. (NRC)

    • Auteur Onbekend