Filmfestival

Twee speelfilms Netflix en serie Twin Peaks in première in Cannes

Voor het eerst zijn twee speelfilms van de Amerikaanse online videodienst Netflix opgenomen in de officiële selectie van het Cannes Filmfestival. Tijdens de 70ste editie, die plaatsvindt van 17 tot en met 28 mei, gaan The Meyerowitz Stories van Noah Baumbach en Okja van Bong Joon Ho in première. Beide titels zullen later in 2017 wereldwijd op Netflix te zien zijn.

Het filmfestival gaat ook meer aandacht geven aan tv-series. Tijdens het evenement worden de eerste twee afleveringen getoond van het lang verwachte, derde seizoen van de serie Twin Peaks van regisseur David Lynch. Dat maakte de organisatie donderdag bekend. Ook gaat daar het tweede seizoen van de serie Top of the Lake in première, van de Nieuw Zeelandse regisseur Jan Campion. (NRC)

    • Jan Benjamin