Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Thierry Ehrmann
 1. Heeft Trump Obama’s situation room nagebouwd?


  Was het toeval of opzet dat de ‘situation room’ van Trump op die van Obama lijkt? Michael Shaw analyseert de foto’s op Reading The Pictures. Tip van beeldredacteur Arjan de Jongh.

 2. Deze vader wilde zijn zoontje de Turkse nationaliteit ontnemen

  Juurd Eijsvoogel las in de Süddeutsche Zeitung een mooi stuk van een Duitse vader die probeerde van het Turkse paspoort van zijn 2 jaar oude zoontje af te komen om het jongetje te beschermen – en waarom hij zich op het laatste moment bedacht.

 3. Wat is de rol van fotografie in de Syrische oorlog?


  Miljoenen foto’s en video’s van de strijd in Syrië gingen de afgelopen zeven jaar de wereld over. Wat is de rol en invloed van fotografie in de oorlog? Beeldredacteur Arjan de Jongh las erover in Time.

 4. Zij moet Indonesië eerlijker maken

  Bloomberg interviewt de misschien wel populairste politicus van Indonesië. Minister van Financiën Sri Mulyani, eerder topvrouw bij de Wereldbank, moet voor 16.500 dollar per jaar haar land eerlijker en transparanter maken. Tip van Jacco Hupkens.

 5. Hoe erger het regime, hoe beter de grappen


  Hoe erger het regime, hoe beter de grappen, blijkt uit een artikel van Neue Zurcher Zeitung. Een tip van Caroline de Gruyter.