WK baanwielrennen

Opnieuw zilver voor Nederlandse sprinters

De Nederlandse teamsprinters vieren hun zilveren WK-medaille
De Nederlandse teamsprinters vieren hun zilveren WK-medaille Foto Bobby Yip/Reuters

De Nederlandse teamsprinters hebben bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Hongkong zilver behaald. In de finale moesten Jeffrey Hoogland, WK-debutant Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli woensdag hun meerdere erkennen in Nieuw-Zeeland: 44,049 om 44,382. De finale was een herhaling van vorig jaar. Ook in Londen waren de Nieuw-Zeelandse baanrenners destijds te sterk. Nils van ’t Hoenderdaal, Lavreysen en Büchli stuntten eerder op de dag door in de eerste ronde olympisch kampioen Groot-Brittannië te verslaan. In de kwalificaties hadden Van ’t Hoenderdaal, Hoogland en Theo Bos de zesde tijd gerealiseerd. Dat trio kwam vorig jaar op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in actie en eindigde toen als zesde. Het brons ging woensdag naar Frankrijk, dat Polen voorbleef. Bij de vrouwen moest Nederland zich met de zesde plek tevreden stellen. (ANP)