Voetbal

NEC stopt met advies Hoekman

NEC vraagt Danny Hoekman niet meer om raad. De club uit Nijmegen doet geen beroep meer op de adviseur, uit onvrede over een interview in Voetbal International. Hoekman uitte kritiek op trainer Peter Hyballa die met zijn ploeg is afgezakt naar de zestiende plaats in de eredivisie. „Jammer dat hij door zijn gedrag langs de lijn een karikatuur geworden is”, zei de voormalige linksbuiten. „Het vele wisselen van spelers en systemen is het vertrouwen niet ten goede gekomen. Ik kan me voorstellen dat je dan als club maatregelen neemt, al is het erg kort voor het einde van het seizoen.” NEC stelt dat adviseur Hoekman met zijn uitspraken het belang van de club heeft geschaad en noemt bovendien het moment van het interview „uiterst ongelukkig”. (ANP)

    • Maarten Scholten