GroenLinks-leider

Moeder Jesse Klaver opgenomen: formatie na Pasen pas weer verder

VVD, CDA, D66 en GroenLinks onderhandelen donderdag niet omdat GroenLinks-leider Jesse Klaver donderdag niet aan de onderhandelingen kan deelnemen. De moeder van Klaver werd woensdag met spoed in het ziekenhuis opgenomen en haar toestand is „zorgwekkend”. Schippers houdt met Klaver contact over de toestand van zijn moeder. De onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaan in principe na Pasen (op dinsdag 18 april) verder. Klaver moest woensdagochtend de formatiebesprekingen verlaten toen hij bericht kreeg over zijn moeder. Hij werd vervangen door Tweede Kamerlid Bram van Ojik, die samen met Kathalijne Buitenweg de sessies op woensdagmiddag (14.30 uur tot 17.00 uur) en woensdagavond (18.00 uur tot 20.00 uur) waarnam. (NRC)

    • Pim van der Dool