Fors hogere omzet voor Bavaria

Bier

Het Brabantse Bavaria heeft afgelopen jaar een recordomzet geboekt van 610,1 miljoen euro. Dat is bijna 15 procent meer dan een jaar eerder. De bierbrouwer uit Lieshout produceerde in 2016 ruim 7 miljoen hectoliter bier. Dat maakte Bavaria donderdag bekend.

De nettowinst groeide vorig jaar van 30,2 miljoen naar 32,9 miljoen euro. Het bedrijf streeft naar een omzet van 1 miljard in 2020.

In het afgelopen jaar heeft de brouwer een tweetal overnames gedaan. De belangrijkste was de overname van de Belgische brouwer Palm, net als Bavaria een familiebedrijf. Volgens financieel topman Frank Swinkels „het hoogtepunt” van het afgelopen jaar.

Bavaria nam ook de Amerikaanse importeur Latis Imports over en begon een samenwerking met de Britse tak van het Amerikaanse Molson Coors. Verder werd de mouterij van Holland Malt in de Eemshaven, eigendom van Bavaria, uitgebreid. Ook werd de productiecapaciteit van de brouwerij Habesha in Ethiopië verdubbeld.

De Nederlandse bierbrouwer is in 130 landen actief, heeft 26 merken en zes brouwerijen. Bij de brouwer werken 1.400 mensen.