YouTube-kanaal

Vier mogelijke pedoseksuelen vast na lokactie door jongeren

De politie heeft vier mannen aangehouden die in de val waren gelopen van een groep Apeldoornse jongeren, die filmpjes daarvan op YouTube hadden gezet. Onderzocht wordt of zij zich schuldig hebben gemaakt aan grooming, digitaal kinderlokken. Drie van de vier mannen hebben zichzelf gemeld bij de politie. Van de vierde man werd de naam genoteerd nadat de youtubers de politie hadden gebeld. De mannen uit de filmpjes van het YouTube-kanaal Betrapt dachten afgesproken te hebben met een 15-jarige jongen, zeiden de makers. Bij de ontmoeting troffen ze echter geen minderjarige potentiële bedpartner, maar een aantal jongemannen met camera’s die ze vertelden dat wat ze doen „superstrafbaar” is. Telefoons en computers van de verdachten zijn in beslag genomen. (NRC)