Tv-show

Leeuwarden alert op aanslagen rond bijbels spektakel ‘The Passion’

De gemeente Leeuwarden is alert om het bijbelse tv-spektakel The Passion donderdag veilig te laten verlopen. „Met de recente aanslagen in Nice, Berlijn, Londen en Stockholm in ons achterhoofd zijn we extra voorzichtig”, aldus burgemeester Ferd Crone dinsdag. Leeuwarden verwacht donderdag zo’n 20.000 bezoekers op het Wilhelminaplein. „We nemen zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen en we doen er alles aan om calamiteiten te voorkomen.” De burgemeester wil niet ingaan op de maatregelen of politie-inzet. Hij vergeleek de situatie met de marathon in Rotterdam van zondag. Daar werden vrachtwagens en betonnen blokken geplaatst, zodat auto’s niet op het parcours konden komen.

The Passion pagina C3 en C10-11
    • ANP