‘Supportershome FC Twente blijft minimaal een jaar dicht’

Het home werd vorige week gesloten na een inval door de politie vanwege drugshandel.

Politie bij de Grolsch Veste, donderdagavond.
Politie bij de Grolsch Veste, donderdagavond. Foto ANP

Het supportershome van FC Twente, dat afgelopen week werd gesloten vanwege drugshandel, moet zeker twaalf maanden dicht op last van de gemeente. Dat schrijft de meest fanatieke supportersvereniging van de club, Vak-P, op Facebook.

Afgelopen donderdag viel de politie tijdens FC Twente - PSV het supportershome van Vak-P in stadion De Grolsch Veste binnen. Hierbij werd een “handelshoeveelheid drugs” aangetroffen. Een deel van het stadion werd ontruimd en er werden arrestaties verricht. Een dag later maakte burgemeester Onno van Veldhuizen bekend dat het supportershome voorlopig gesloten blijft.

Vak-P laat weten het besluit van de gemeente te zullen aanvechten:

Lees ook: Vak-P: we zijn wel baas in eigen huis

De politie vermoedt bovendien dat motorclub Satudarah en supportgroep Saudarah door middel van intimidatie en geweld de dienst uitmaken in het supportershome. Vak-P weersprak deze vermoedens en liet in een verklaring weten dat de supportersvereniging nog steeds baas is in eigen huis:

“Wij willen benadrukken dat wij op geen enkele wijze zijn geïntimideerd of onder druk zijn gezet, door wie dan ook. Een selectief deurbeleid is ons onbekend.”

    • Etienne Verschuren