Teamsprinters winnen zilver op WK baanwielrennen

Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli verloren van het team van Nieuw-Zeeland.

Matthijs Buchli en Theo Bos tijdens de persbijeenkomst van het nationale baanwielrenteam voor het WK in Hongkong. Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

De Nederlandse baanwielrenners Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli hebben woensdag zilver gewonnen op het WK baanwielrennen in Hongkong. De teamsprinters reden in de finale tegen het team van Nieuw-Zeeland. Ze verloren met 44,049 om 44,382. Frankrijk werd derde.

Twitter avatar UCI_Track UCI Track Cycling Men’s Team Sprint Podium🌈
🥇 🇳🇿
🥈 🇳🇱
🥉 🇫🇷
#TWC2017 https://t.co/wzxaYYzNCp

Eerder op de dag wonnen de baanwielrenners in de eerste ronde van de olympisch kampioen Groot-Brittannië. Op de Olympische Spelen eindigde het team als zesde. Vorig jaar won Nederland ook zilver op het WK in Londen. Ook toen werd de finale verloren van Nieuw-Zeeland.

De vrouwenploeg werd woensdag in de eerste ronde van de teamsprint uitgeschakeld door Rusland en eindigde op de zesde plaats. Rusland won uiteindelijk goud. Australië eindigde als tweede en Duitsland op de derde plaats.

De Nederlandse Kirsten Wild is woensdag als vijfde geëindigd op het onderdeel scratch, een individueel onderdeel van het baanwielrennen over een afstand van 10 kilometer. Vorig jaar won ze als titelverdediger nog zilver op dit onderdeel. De Italiaanse Rachele Barbieri won dit jaar goud.

    • Belia Heilbron