Loos alarm

NRC-gebouw kort ontruimd nadat man met smoes in garage parkeerde

Het gebouw van NRC aan het Rokin in Amsterdam is dinsdag korte tijd ontruimd geweest nadat een niet aangemelde man zijn auto in de parkeergarage had achtergelaten. Bomexperts kwamen op verzoek van de politie naar de parkeergarage om de auto te inspecteren, maar troffen niets verdachts aan. De man verklaarde later dat hij snel een parkeerplek nodig had gehad. Daarom had hij gezegd dat hij een afspraak met de hoofdredactie had. Nadat hij geparkeerd had is hij via de nooduitgang naar buiten gegaan. Toen de man zich niet bij de receptie meldde, besloot NRC het eigen gebouw te ontruimen. Na een klein uur konden de medewerkers weer naar binnen. Nadat de politie de man had opgespoord en ingelicht over het incident, heeft hij zijn excuses gemaakt aan de hoofdredactie. (NRC)

    • Auteur Onbekend