Champions League: Dortmund verliest van Monaco

Real Madrid won met 2-1 van Bayern München. Atlético Madrid wist met 1-0 van Leicester City te winnen.

Spelers na afloop van de wedstrijd.
Spelers na afloop van de wedstrijd. Foto Patrik Stollarz / AFP

Real Madrid won woensdagavond de eerste ronde van de kwartfinale in de Champions League met 2-1 van Bayern München. Atlético Madrid won met 1-0 van Leicester City. Eerder op de avond verloor Borussia Dortmund de eerste kwartfinale van AS Monaco. De wedstrijd eindigde in 2-3.

De wedstrijd tussen Dortmund en Monaco zou eigenlijk dinsdag al gespeeld worden maar werd op het laatste moment afgelast na een aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund. De politie liet woensdag weten twee islamitische extremisten te verdenken. Een van hen is inmiddels opgepakt.

Lees ook: De Borussia-fans zijn niet bang. Wel aangeslagen

Wedstrijden

AS Monaco kwam in de negentiende minuut op voorsprong dankzij een doelpunt van Kylian Mbappé. Tien minuten voor rust maakte Borussia Dortmund een eigen doelpunt en daarmee kwam de stand op 0-2. Na rust zorgde Ousmane Dembélé van Monaco voor de 1-2. Vervolgens wisten beide clubs nog een keer te scoren; Kylian Mbappé voor AS Monaco, gevolgd door Shinji Kagawa van Dortmund.

In de wedstrijd tegen Bayern München scoorde Cristiano Ronaldo na rust beide doelpunten voor Real Madrid. Voor rust was Bayern München op voorsprong komen te staan dankzij een kopbal van Arturo Vidal. In de tweede helft kreeg Javier Martinez binnen vier minuten twee gele kaarten en moest Bayern verder met tien spelers.

Atlético Madrid scoorde thuis een keer dankzij een strafschop. Het doelpunt werd voor de rust gemaakt door Antoine Griezmann.

Lees ook: Aanslag opgeëist, maar wie deed het?

Aanslag

De trainer van Borussia Dortmund, Thomas Tuchel, zei volgens persbureau Reuters dat het team zich genegeerd voelde door de autoriteiten. Ze hadden liever nog even gewacht met het inhalen van de wedstrijd. Bij de aanslag raakte verdediger Marc Bartra gewond. Zijn teamgenoten droegen tijdens de warming-up shirts met zijn naam erop. Via Instagram laat Bartra weten dat het beter met hem gaat.

Aan het einde van de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en AS Monaco heeft de politie korte tijd een aantal uitgangen van het stadion afgesloten nadat er verdachte objecten waren gevonden. De politie liet kort hierna weten dat de objecten worden onderzocht en dat alle uitgangen weer gebruikt konden worden.