Tiener met zin in kipnuggets op de rand van twitterrecord

Zijn grappig bedoelde oproep om zoveel mogelijk gedeeld te worden, leverde hem 2,5 miljoen retweets op.

Carter met een kipnugget.
Carter met een kipnugget. Foto Twitter/Carter Wilkerson

De Amerikaanse scholier Carter Wilkerson is hard op weg de wereldberoemde Oscar-foto van komiek en presentatrice Ellen DeGeneres van de troon te stoten als meest geretweete bericht ooit. Hij is echter nog mijlenver verwijderd van zijn werkelijke doel: een jaar gratis kipnuggets.

Het was eigenlijk bedoeld als een grapje, toen Carter aan de Amerikaanse fastfoodketen Wendy’s vroeg hoeveel retweets hij nodig had voor de gratis nuggets. Wendy’s, met een team van notoire lolbroeken actief op sociale media, antwoordde “achttien miljoen” - aanzienlijk meer dan de vijftien succesvolste tweets ooit bij elkaar. Toch lijkt het nu voor Carter de goede kant op te gaan, dankzij hulp van onder andere Google, Apple en Breaking Bad-acteur Aaron Paul. De tweet is inmiddels ongeveer 2,5 miljoen keer doorgestuurd.

Twitter avatar carterjwm Carter Wilkerson HELP ME PLEASE. A MAN NEEDS HIS NUGGS https://t.co/4SrfHmEMo3

Twittergeschiedenis

Carter had werkelijk niet verwacht dat zijn tweetje zoveel los zou maken, schrijft hij op zijn website:

“Toen ik het krankzinnige doel van achttien miljoen gesteld kreeg, deed ik het af als een mal grapje om met mijn vrienden om te lachen, dus ik antwoordde: “Komt voor elkaar.” Toen nam het een vlucht, en nu schrijf ik Twittergeschiedenis.”

Twitter avatar Twitter Twitter “Let me get a number 2, a number 1, and… 18 million Retweets.” https://t.co/SrzXZ0dYYr

Die geschiedenis schrijft hij met hulp van bedrijven die graag een graantje willen meepikken van de nieuwste internetviral. Talloze grote merken prezen zijn actie aan, en vroegen hun volgers hetzelfde te doen.

Twitter avatar amazon Amazon Live your best life, Carter. Follow your dreams. #NuggsForCarter https://t.co/PbHd9JMQjE

Als Carter de achttien miljoen retweets daadwerkelijk haalt, mag hij op kosten van de (inmiddels zelf door een negatieve viralvideo geplaagde) luchtvaartmaatschappij United een ticket boeken naar een stad naar keuze. Mogelijk kiest de scholier van 16 in dat geval voor New York City, waar hij door het bekende lingeriemodel Martha Hunt‏ werd uitgenodigd voor een ijsje toe.

Twitter avatar MarthaHunt Martha Hunt If you get 18 mil come to NYC and the frosty’s on me 🍦 https://t.co/8OTgprrNta

Als Carter zijn einddoel niet haalt, krijgt hij overigens nog steeds een jaar gratis kipnuggets, betaald door telecomprovider T-Mobile. Dan moet hij wel van telefoonaanbieder wisselen.

    • Bastiaan Nagtegaal