Sociale media

Hoe vaker kinderen chatten, hoe ongelukkiger ze zijn

Hoe meer tijd kinderen op sociale media spenderen, hoe minder gelukkig ze zich voelen over bijna alle aspecten in hun leven. Dat blijkt uit onderzoek van een groep economen van de Britse Universiteit van Sheffield. Het onderzoek, dat deze week werd gepresenteerd, laat zien dat hoe meer tijd kinderen spenderen aan chatten op Facebook, Snapchat, Whatsapp en Instagram, hoe minder gelukkig ze zich voelen over hun schoolprestaties, hun familie en hun leven in het algemeen. Wel voelen ze zich gelukkiger over hun vriendschappen. „Mensen laten zichzelf online in hun beste omstandigheden zien”, zei Philip Powell, een van de onderzoekers, tegen The Guardian. „We kunnen aantonen dat mensen denken dat anderen gelukkiger dan zij zijn, nadat ze diegene online hebben gezien.” (The Guardian)

    • Romy van der Poel