Verdachte situatie gebouw NRC loos alarm

De man die de auto had geparkeerd is inmiddels opgespoord en heeft zijn excuses aangeboden. Het is nog niet bekend of er een klacht tegen hem wordt ingediend.

De NRC-redactie voor het pand aan het Rokin.
De NRC-redactie voor het pand aan het Rokin. Foto Thomas Schlijper

Het gebouw van NRC aan het Rokin in Amsterdam is dinsdag korte tijd ontruimd geweest nadat een man zijn auto in de parkeergarage had achtergelaten. Bomexperts kwamen op verzoek van de politie naar de parkeergarage om de auto te inspecteren, maar troffen niets verdachts aan. De man is inmiddels door de politie opgespoord en heeft contact gehad met de hoofdredactie.

Naar eigen zeggen had hij snel een parkeerplek nodig, en zei daarom dat hij een afspraak met de hoofdredactie had. Nadat hij geparkeerd had is hij via de nooduitgang naar buiten gegaan. Toen de man zich niet bij de receptie meldde, besloot NRC het eigen gebouw te ontruimen.

De honderden medewerkers van het mediabedrijf wachtten de afloop van het onderzoek buiten vlak bij het gebouw af. Na een klein uur konden zij weer naar binnen.

Twitter avatar jorgleijten Jorg Leijten NRC-redactie ontruimd vanwege mogelijk verdachte situatie. https://t.co/MT1fqp9tsu
Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Nav een melding over een verdachte situatie rond een voertuig in een parkeergarage aan het Rokin doen wij momenteel onderzoek.
Twitter avatar pvdmeersch peter vandermeersch We hebben redactie van @nrc ontruimd nadat auto parkeergarage binnenreed en bestuurder gebouw meteen verliet. Politie nu ter plaatse

Toen de politie de man had opgespoord en inlichtte over het incident, heeft hij zijn excuses gemaakt aan de hoofdredactie. De hoofdredactie beraadt zich nog over of er aangifte tegen hem gedaan wordt.