FrankrijkKamp afgebrand

Foto Philippe Huguen/AFP

Een grote brand heeft het vluchtelingenkamp in het Noord-Franse Grande-Synthe, waar 1.500 vluchtelingen verbleven, grotendeels verwoest. Het vuur ontstond na rellen tussen vluchtelingen van Afghaanse en Koerdische afkomst. Daarbij waren ruim 150 vluchtelingen betrokken. Zestien mensen raakten gewond. Honderden migranten zijn op noodlocaties ondergebracht. De gemeente Grande-Synthe heeft twee gymzalen beschikbaar gesteld. Het vluchtelingenkamp werd in maart vorig jaar opgezet door Grand-Synthe in samenwerking met Artsen zonder Grenzen. Eerst verbleven er voornamelijk Irakese Koerden die de oversteek naar Groot-Brittannië wilden maken. Sinds de ‘jungle van Calais’ vorig najaar werd ontruimd nam het aantal vluchtelingen in het kamp in korte tijd toe. (AFP)