Fox News

Onderzoek naar seksuele intimidatie door Bill O’Reilly

Het Amerikaanse mediaconcern 21st Century Fox stelt een onderzoek in naar een klacht wegens seksuele intimidatie van talkshowhost Bill O’Reilly van Fox News. Dat meldde 21st Century Fox, eigenaar van de kabelzender, zondag. Bedrijven dreigden vorige week niet meer te adverteren rond de show van O’Reilly. Het onderzoek volgt na een klacht bij een telefonisch meldpunt dat Fox News heeft ingesteld. Klager is Wendy Walsh, die regelmatig te gast was bij Fox’ The O’Reilly Factor. Zij heeft de melding op YouTube gezet.

Volgens Walsh, psycholoog en radiopresentator, zou O’Reilly haar toch geen lucratieve baan hebben gegeven bij Fox News nadat zij had geweigerd om met hem mee te gaan naar een hotelkamer. Fox en O’Reilly zouden al voor 13 miljoen dollar hebben geschikt met vijf vrouwen, aldus The New York Times. (Reuters)

    • Jan Benjamin