Sergio Garcia wint Masters-golftoernooi

De Spanjaard, die 73 Majors speelde, wint het prestigieuze toernooi voor het eerst.

Garcia en caddie Glen Murray op de green van de Augusta National Golf Club.
Garcia en caddie Glen Murray op de green van de Augusta National Golf Club. Foto Rob Carr/Getty Images/AFP

De Spanjaard Sergio Garcia is de winnaar van de Masters in Augusta, een van de meest prestigieuze golftoernooien ter wereld. In een play-off, de eerste sinds 2013, versloeg hij in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) de Brit Justin Rose. Het is voor Garcia voor het eerst dat hij beslag legt op een Major.

Die play-off was nodig omdat beide golfers een score van -9 hadden na vier dagen en 72 holes. Garcia won de play-off, waarin een sudden death-systeem geldt, bij de eerste hole met een birdie.

Twitter avatar TheMasters Masters Tournament Watch @TheSergioGarcia‘s final round in under three minutes. #themasters https://t.co/mWV6BMnf0h
Lees ook: Triomf op de dag van zijn idool

Met de overwinning rekent Garcia af met een lange periode van teleurstellingen. De 37-jarige Spanjaard speelde 73 Majors, maar won nog nooit. Ook zijn land Spanje rekent af met periode van magere resultaten: de laatste winst van een Spanjaard dateert uit 1999, toen Jose Maria Olazabal de Masters won. Na Olazabal en de in 2011 overleden Severiano Ballesteros, die zijn titels in 1980 en 1983 behaalde, is Garcia de derde Spaanse winnaar van een Major.

De Masters in Augusta is een van de vier Majors, grote golftoernooien, naast de US Open, het Brits Open en het Amerikaanse PGA Championship.

    • Etienne Verschuren