Schietpartij op basisschool VS, drie doden

Een 8-jarige scholier en twee volwassenen zouden om het leven zijn gekomen. Daarnaast raakte een tweede scholier gewond.

Beeld uit uitzending van tv-zender KABC. Scholieren van de North Park Elementary School worden geëvacueerd na de schietpartij. Foto AP

Bij een schietpartij op een basisschool in de Californische stad San Bernardino zijn maandag drie doden gevallen, meldt persbureau AP. Het zou gaan om een 8-jarige scholier en twee volwassenen. Een tweede scholier (9) raakte gewond.

Het incident deed zich volgens het hoofd van de politie van de Californische stad, Jarrod Burguan, voor in een klaslokaal. Een van de slachtoffers is een vrouwelijke leerkracht. De schutter schoot eerst de vrouw dood en daarna zichzelf.

De twee gewonde scholieren van de North Park Elementary School werden naar het ziekenhuis gebracht. Een van de scholieren is in het ziekenhuis overleden. De lokale autoriteiten vermoeden dat de dader het vooral op de leerkracht had gemunt, en niet op de kinderen. Hoewel volgens de politie de dreiging uit de lucht is, roept ze via Twitter op uit de buurt van de school te blijven. De overige scholieren worden momenteel in veiligheid gebracht. Er zitten zo’n 600 kinderen op de school.

Twitter avatar SBPDChief Chief Jarrod Burguan We believe this to be a murder suicide. Happened in a class room. Two students have been transported to the hospital.
Twitter avatar SBCOUNTYFIRE SB County Fire SAN BERNARDINO: #SBCoFD on scene mult GSW victims at North Park School. Triage and victim count taking place. ^eas

In San Bernardino vond in 2015 een schietpartij plaats waarbij 14 mensen om het leven kwamen en 26 gewonden vielen. Twee schutters in militaire uniformen, een echtpaar, drongen het Inland Regional Center binnen, een gehandicaptencentrum. Enkele uren later werd de SUV waarin de twee gevlucht waren getraceerd. Ze werden doodgeschoten tijdens een vuurgevecht met de politie.

    • Guus Ritzen