Recensie

De perfect vriendelijke pop van Mister and Mississippi

Het derde album van de Utrechtse band Mister and Mississippi bevat perfect vriendelijke popmuziek. Bij de band die geformeerd werd op de Herman Brood Academie heeft het folkelement uit de beginjaren plaats gemaakt voor grotere nadruk op elektronica en zweverige synthesizerpartijen. Met de ijle zang diep ingebed in weldadige kabbelmuziek meandert Mirage rond een space-thema dat liedjes oplevert over ‘Interstellar Love’ en de retrofuturistische computer HAL 9000 uit 2001: A Space Odyssey. De scheurgitaar in het titelnummer blijft netjes binnen de perken en in ‘The Repetition of Being Alone’ is de eenzaamheid uit de songtitel voelbaar. Met zijn stuwende baslijn is het een van de pittiger nummers op een verzorgd en rimpelloos album, dat pas tegen het eind iets van avontuur laat horen.

    • Jan Vollaard