Naar buiten

Fietsexcursie Amstelveen

Foto Saris & den Engelsman

Zondagochtend organiseert IVN Amstelveen een fietsexcursie door de Bovenkerkerpolder, een ‘grutto-paradijs’ vlakbij Amsterdam. Agrariërs in de Bovenkerkerpolder en de Ronde Hoeppolder zetten zich met succes in voor het behoud van weidevogels. In deze polders strijken er veel neer na hun reis uit het zuiden (na vaak een eerste pitstop op het Landje van Geijsel in Ouderkerk aan de Amstel, waar boer Jan Geijsel een weiland speciaal voor grutto’s onder laat lopen), om hier te gaan nestelen en hun jongen groot te brengen. Je kunt hier wel 40 vogelsoorten zien. Zondag 9 april, 10.00 uur, verzamelen bij fietsknooppunt 93 (Nesserlaan 8, Amstelveen; waar de Middenweg de Nesserlaan kruist). www.ivn.nl/afdeling/amstelveen

    • Saskia van Loenen