Expositie

De schilderachtige stad

Schilderij Richard van Mensvoort

Nog twee weken te zien in Galerie Artacasa: De schilderachtige stad, schilderijen van Richard van Mensvoort. Zo’n twintig realistisch impressionistische werken van het stadse leven in olieverf: de terrassen, straten, pleinen, de mensen. Alledaagse taferelen waar je normaal gedachteloos aan voorbij loopt worden ineens mooi en verstild. Van Mensvoort: „Ik schilder graag stadse taferelen. Vooral Amsterdam vanwege de oude panden, de grachten, de boten, de trams, de terrassen en koffietenten. Ik loop door de stad en maak foto’s van alles waarvan ik denk dat het bruikbaar is. Thuis selecteer ik de beste, die ik gebruik als basis voor het schilderij; licht en sfeer zijn daarbij heel belangrijk.” T/m 24 april, Kerkstraat 411. www.artacasa.nl

    • Saskia van Loenen