In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
In Shenyang, Noordoost-China is een tweehonderd meter lange tunnel met Wisteria (blauweregen) gemaakt.
AFP
Reddingswerkers begraven een collega die omkwam bij de overstromingen en modderstromen in Mocoa, Colombia. Vorig weekend kwamen meer dan 250 mensen om in een van de grootste natuurrampen van de afgelopen decennia in het land.
Jaime Saldarriaga/Reuters
Een ontheemde Iraakse vrouw loopt langs beschadigde gebouwen in Hammam al-Alil, ten zuiden van Mosul.
Suhaib Salem/Reuters
In de zomer opent in Buckingham Palace een expositie met de giften die het Britse koningshuis heeft ontvangen. Een medewerker toont een metrohaltebord uit de Royal Gifts exhibition.
Toby Melville/Reuters
Een ontheemde vrouw verhuist haar tijdelijk onderkomen naar een plek dichterbij een waterput in Dollow, Somalië.
Zohra Bensemra/Reuters
Op het platteland van New South Wales, Australië organiseert de Namoi Pistol Club in Gunnedah voor de vierde keer de "Women of the West" schietcompetitie. Deelnemer 'Lady McGinty' poseert met haar geweer en revolver.
Jason Reed/Reuters
Een bezoeker aan dit voormalige kinderdagverblijf in Pripyat bij Tsjernobyl, heeft op elk bed een pop neergelegd. Pripyat ligt in het gebied rond de voormalige kerncentrale waar in 1986 een grote kernramp voltrok, en is sindsdien verlaten.
Gleb Garanich/Reuters
Chinese scholieren en ouders van een basisschool in Shenyang in China doen mee met een schaakwedstrijd.
AFP
Bij de San Lazarofeesten in Nicaragua roepen gelovigen de heilige Sint Lazarus aan voor goede gezondheid voor honden. Ze betalen de gunst terug door met de netjes aangeklede dieren de mis te bezoeken.
Inti Ocon/AFP
De Fililpijnse drugsbestrijdingsdienst (PDEA) houdt een verdachte man aan bij een actie in Makati City.
Rolex Dela Pena/EPA
Bij een aanslag met een autobom op een restaurant in Mogadishu in Somalië, kwamen woensdag zeker zeven mensen om het leven.
Farah Abdi Warsameh/AP
De Russisch-Orthodoxe patriarch Kirill laat een witte duif vrij bij het begin van de viering van Annunciatie, of Maria-boodschap. Deze feestdag is ter nagedachtenis van de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria.
Natalia Kolesnikova/AFP
In de paddock van het circuit in Shanghai worstelt een beveiliger met zijn regenponcho. Dit weekend vindt in China de tweede Formule 1-race van het seizoen plaats. De eerste vrije trainingen, werden onderbroken vanwege aanhoudende mist en regen. Tijdens de race wordt ook slecht weer verwacht.
Johannes Eisele/AFP
Na weer in het wild losgelaten te zijn valt een Indische neushoorn een groep natuurbeheerders aan in het Chitwan National Park in Nepal. Met het relocatieproject in het park wordt gepoogd met een groep van vijf neushoorns een fokprogramma te starten.
Prakash Mathema/AFP
Nieuwe werknemers van Japan Airlines poseren bij een inwijdingsceremonie voor een groepsfoto in een hangar op luchthaven Haneda in Tokio.
Toru Hanai/Reuters
Bij een grote brand in Srinagar in Indiaas Kashmir werden vele huizen verwoest. Volgens lokale bronnen vielen er geen slachtoffers.
Dar Yasin/AP
Verreweg het belangrijkste nieuws afgelopen week was de aanval met chemische wapens in Idlib in Syrië. Deze foto van een vader met zijn overleden tweeling maakte op veel mensen grote indruk.
Alaa Alyousef/AP
In het door de Syrische rebellen gecontroleerde Douma protesteerden medewerkers van een ziekenhuis tegen de gifgasaanval door de Syrische regering.
Sameer Al-Doumy/AFP
Een mederwerker van de Amerikaanse Senaat verwijdert de foto's van de slachtoffers van de gasaanval in Syrië die werden getoond op een persconferentie in het Capitool.
Jim Lo Scalzo/EPA
De Verenigde Staten hebben donderdagnacht 59 raketten afgevuurd op de Syrische luchtmachtbasis Al-Shayrat. Het is een vergelding voor de chemische aanval eerder deze week die uitgevoerd zou zijn door het regime van Assad. Het is voor het eerst in de zes jaar durende oorlog dat de VS een directe aanval uitvoert op het Assad-regime.
Ford Williams/Courtesy U.S. Navy