Een dijkhuis vol natuurschoon

Thijs Wolzak fotografeert elke week een bijzonder interieur. Deze week een dijkhuis gevuld met natuurschoon.

Feest „Het is hier niet voor de foto versierd.” In april en mei is het feest in het dijkhuis van productontwerper Ramon Middelkoop (45) en grafisch ontwerper Susan Strampel (44). Achter elkaar zijn Rosa (9), Mees (10), Strampel en Middelkoop jarig. Strampel bakt appeltaart. Voor labrador Pippi is het ook feest. „Hij eet alles, maar appelschillen zijn favoriet.”

Speuren Als het gezin met hun zeeblauwe Volkswagen op pad gaat „weet heel Barendrecht het”. Al zwaaiend rijden ze richting de rommelmarkt van Antwerpen of Den Bosch. Hun vondsten, geïnspireerd op de natuur want „niks is zo fascinerend”, worden uitgestald in de woonkamer.

Het huis is niet heel groot. De tuin van zo’n 400 meter is gigantisch, maar loopt dankzij de natuurdecoratie „lekker door naar binnen”.

Koevis Het ‘rommelige’ is het leukste aan de markt. „Er liggen dingen naast elkaar die je niet eerder naast elkaar zag.” Die combinaties inspireren. De koe met vissengraat, links op de vensterbank, is een linosnede van Strampel. De leren tas voor de vensterbank, My Paper Bag, bedacht Middelkoop toen hij eerst een zwerver met een papieren zak zag en later een gekreukeld stuk leer tegenkwam. In het wandkastje zit een vogel op een bebloemde tak, meegenomen uit de VS. „Hij staat symbool voor onze kinderen, Rosa en Mees, voor flora en fauna.”

Van IKEA? „De ribfluwelen bank.”

Meenemen bij brand? „De kinderen, dieren en fotoboeken.”