Vijfde slachtoffer aanslag Londen overleden

De 31-jarige vrouw uit Roemenië viel door de aanslag in de Theems. Ze bezweek twee weken later aan haar verwondingen.

Een vrouw herdenkt de slachtoffers van de aanslag op Westminster Bridge.
Een vrouw herdenkt de slachtoffers van de aanslag op Westminster Bridge. Foto Hannah McKay/Reuters

Een van de slachtoffers van de aanslag op de Londense Westminster Bridge is aan haar verwondingen overleden. Daarmee komt het dodental door de aanslag op zes, inclusief de dader. De dode is een 31-jarige vrouw uit Roemenië, meldt de Londense politie vrijdag.

De overleden vrouw, Andreea Cristea, viel in het water toen Khalid Masood met zijn auto op de brug op voetgangers inreed. De politie wist haar zwaargewond uit de Theems te redden. Donderdagmiddag is ze overleden.

De nabestaanden van Cristea laten in een verklaring weten dankbaar te zijn voor de steun die ze de afgelopen twee weken ontvangen hebben van de ziekenhuismedewerkers, politie en de Britse regering. Het geld dat werd opgehaald om haar te helpen bij haar herstel gaat naar een goed doel.

De 52-jarige Brit Khalid Masood reed op 22 maart in op voetgangers op de Westminster Bridge. Vervolgens begaf hij zich naar het parlementsgebouw, en stak daar een politieman dood. Collega’s van de politieman doodden Masood ter plekke. De aanslag werd opgeëist door terreurbeweging Islamitische Staat.

Lees ook: Laatste arrestant aanslag Londen weer vrij