Yoghurtkwarktaart

Hoe beter het weekend te beginnen dan met een taart? Het is wel een gezonde variant, want het fijne van yoghurt is dat het stuk minder slechte bestanddelen bevat dan bijvoorbeeld room. Het is wel handig om voor deze taart eerst een bakvorm en bakpapier klaar te zetten. Gelatinepoeder kunt u gewoon in de supermarkt krijgen.

Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Knip overtollig papier weg. Maak met een mes of maal in de keukenmachine de dadels, havermout, kokosolie, honing en amandelmeel (of amandelen) heel fijn. Druk het mengsel uit op de bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan tot het een gladde, stevige bodem is. Zet de bodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Verwarm op laag vuur de geprakte bananen met het sinaasappelsap in een (niet al te kleine) pan. Breng dit net aan de kook en draai het vuur uit. Laat het mengsel iets afkoelen. Voeg gelatinepoeder toe en roer dit goed door. Voeg dan de yoghurt toe en roer het mengsel tot een egale massa. Meng er een eetlepel honing door en roer goed door. Schep de vulling op de deegbodem, strijk het glad met de bolle kant van een lepel. Zet de taart in de koelkast en laat hem minstens 2 uur opstijven. Garneer de taart met plakjes banaan.