SyriëGeveld door gas

Abdel Hameed Alyousef koestert zijn negen maanden oude tweeling alsof ze nog in leven zijn. In werkelijkheid werden de kleine Aya en Ahmed, zijn vrouw en negentien andere familieleden dinsdag gedood bij het bombardement van de Syrische luchtmacht in de Syrische provinvie Idlib. Daarbij kwam een gaswolk vrij. Volgens ooggetuigen en experts ging het om een aanval met chemische wapens. Buurland Turkije zei donderdag dat autopsies op slachtoffers wijzen op het zenuwgas sarin. Syrië en zijn bondgenoot Rusland houden vol dat een Syrische bom een opslagplaats voor chemische wapens van de rebellen had geraakt.

Alyousef heeft zijn tweeling en familieleden inmiddels begraven in een massagraf. Hij zei de opnames van zijn kinderen te willen verspreiden om de wereld te doordringen van het leed van de Syrische burgers.

    • Floris van Straaten