GOLF

Titelfavoriet Dustin Johnson trekt op het laatste moment toch terug van de Masters op Augusta

Foto Rob Carr / AFP

Titelfavoriet Dustin Johnson heeft zich donderdag op het laatste moment teruggetrokken van de Masters in Augusta. De 32-jarige Amerikaan meldde zich nog wel op de eerste hole om af te slaan, maar bedacht zich alsnog. De nummer één van de wereld bleek toch te veel hinder te ondervinden van een rugblessure die hij woensdag had opgelopen bij een ongelukkige val van de trap in zijn huurhuis nabij de befaamde golfbaan in de Amerikaanse staat Georgia. Johnson won vorig jaar het US Open. Mede dankzij die triomf werd hij tot speler van het jaar uitgeroepen op de Amerikaanse PGA Tour. Hij eindigde vorig jaar als vierde in Augusta. Johnson won dit jaar de laatste drie toernooien waaraan hij meedeed. (ANP)

    • Rob Schoof