Eredivisie

Feyenoord strikt groene-energieleverancier Qurrent voor vier jaar als hoofdsponsor

Feyenoord heeft een nieuwe hoofdsponsor gestrikt. Met ingang van het nieuwe seizoen prijkt het logo van de groene-energieleverancier Qurrent op het shirt van de huidige koploper in de eredivisie. „We hebben voor de komende jaren een zeer gewaardeerde nieuwe hoofdpartner gevonden”, liet de leiding van de Rotterdamse club donderdag weten. Details van de overeenkomst tussen de club en de sponsor worden deze vrijdagmiddag in de Kuip bekendgemaakt door de directies. Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst zal tijdens die bijeenkomst het shirt met het beeldmerk van de nieuwe sponsor presenteren. Qurrent werd in 2011 opgericht door Stichting DOEN, het Klimaatbureau en de Natuur- en Milieufederaties. Het richt zich op het aanbieden van volledig duurzame energie. Het bedrijf zegt niet te streven naar winstmaximalisatie en alleen de inkoopprijs door te rekenen. Qurrent is bij Feyenoord opvolger van autofabrikant Opel. Volgens de NOS betaalt Qurrent jaarlijks 4,5 miljoen euro om op het shirt van Feyenoord te mogen staan. Dat bedrag zou volgens de omroep door bonussen als gevolg van goede prestaties kunnen oplopen tot zes miljoen euro per jaar. (NRC)

    • Rob Schoof