Drugsonderzoek Enschede

‘Criminelen namen de macht over in supportershome FC Twente’

Alles wijst erop dat criminelen de macht hadden overgenomen bij Vak-P, de supportersvereniging van FC Twente. Dat zei burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede vrijdag na de inval in het supportershome van Vak-P in De Grolsch Veste, donderdag tijdens FC Twente-PSV. „Het vermoeden bestaat dat stelselmatig in drugs werd gehandeld, en dat de georganiseerde misdaad de macht had overgenomen.” Volgens de politie kwam het voor dat leden van de supportersclub de toegang werd geweigerd, en dat bij de toiletten van Vak-P een ‘selectief deurbeleid’ gold. Er zou sprake zijn geweest van intimidatie en geweld. De politie legt een relatie met motorclub Satudarah en supportgroep Satudarah. (NRC)

Vijf arrestaties tijdens wedstrijd pagina E11