Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Thierry Ehrmann / Flickr
 1. 130.000 gevluchte Nigerianen wonen nu aan deze woestijnweg


  Meer dan 130.000 mensen die op de vlucht sloegen voor Boko Haram noemen National Route 1 nu hun thuis, een woestijnweg in Niger. The New York Times bracht het (over)leven langs de weg in beeld, tipt Evy van der Sanden.

 2. Vluchtelingen in Zweden lijden aan het ‘opgeefsyndroom’

  ‘Uppgivenhetssyndrom’, het opgeefsyndroom, komt alleen in Zweden voor en alleen onder vluchtelingen. Het is een soort coma waarin ze raken als ze horen dat ze worden uitgezet, las Jacco Hupkens in The New Yorker.

 3. Hoe Egypte extremisten produceert


  Columnist Carolien Roelants tipt: lees dit prima stuk van The Washington Post over Sisi’s Egypte: de massaproductie van extremisten vindt plaats in zijn folterkamers.

 4. Ook de ex van Poetin blijkt steenrijk

  Ljoedmila Poetina, de ex-vrouw van Poetin, lijkt er buiten de spotlights van het Kremlin niet op achteruit te gaan. Haar 20 jaar jongere partner Artur Otsjeretni houdt er een heel luxueuze levensstijl op na, ontdekten corruptie-onderzoekers van OCCRP. Tip van Eva Cukier.

 5. Waarom websites er zo slecht uitzien


  Heerlijk verhaal over waarom zoveel sites er tegenwoordig verschrikkelijk uitzien en allesbehalve prettig werken, leest Harrison van der Vliet op The Outline. En waarom we maar doormodderen, in plaats van er iets aan te doen.