Digitale kiosk

Eigenaar Financial Times en investeerder stappen in Blendle

Het Japanse mediaconcern Nikkei Inc., onder meer eigenaar van de Financial Times, en de Amsterdamse investeerder INKEF Capital hebben geìnvesteerd in Blendle. Dat meldde de online kiosk donderdag. Verder maakte mede-oprichter Marten Blankesteijn bekend dat hij vertrekt als directeur van Blendle. Hij blijft wel aandeelhouder. Alexander Klöpping blijft wel. Welk bedrag Nikkei en INKEF investeren, maken zij niet bekend. De investering lijkt precies op tijd te komen. In oktober 2014 investeerden The New York Times Company en Axel Springer (Die Welt, Bild) 3 miljoen euro in Blendle. Toen was de verwachting dat dat bedrag in 2017 wel op zou zijn. De nieuwe investeerders verwerven een onbekend percentage aandelen. In 2014 kregen NYT en Axel Springer 23 procent in de startup. (NRC)

    • Menno Sedee