Tienduizenden mensen huis uit om WO2-bommen

Ruim 53.000 mensen in Hannover moeten geëvacueerd worden, wat het de een na grootste ontruimingsoperatie sinds de oorlog maakt.

Foto van een politiebureau in Hannover.
Foto van een politiebureau in Hannover. Foto ANP

Tienduizenden inwoners van de Duitse stad Hannover moeten in mei hun huis verlaten vanwege het onschadelijk maken van meerdere bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Het Duitse tijdschrift Focus meldt dat 53.200 mensen geëvacueerd worden, wat het de een na grootste ontruimingsoperatie in Duitsland sinds de oorlog maakt.

In het noorden van de stad zijn op een bouwplaats minstens veertien bommen ontdekt. Op 7 mei moeten de tienduizenden inwoners geëvacueerd zijn. De grootste Duitse ontruimingsoperatie na een gevonden bom uit de Tweede Wereldoorlog vond plaats in december vorig jaar. In Augsburg moesten toen 54.000 mensen geëvacueerd worden.

De bom die toen werd gevonden was bij toeval ontdekt bij bouwwerkzaamheden. Vanwege de grootte van het object - dat zo’n 1,8 ton woog - werd een gebied in een straal van 1.500 meter ontruimd.