Mars na geweld tegen homo’s

Foto Simon Trel

Zo’n duizend mensen hebben woensdagavond in Amsterdam gedemonstreerd tegen geweld tegen homo’s. De mars voerde van de Dam naar het Homomonument bij de Westermarkt en was georganiseerd door Amsterdamse politieke jongerenorganisaties.

De demonstratie was ingegeven door de mishandeling van een homostel in Arnhem, afgelopen weekeinde. Een van de twee mannen kreeg daarbij een klap met een betonschaar en raakte zeker vier tanden kwijt. De aanleiding zou zijn geweest dat ze hand in hand liepen.

Het verhaal leidde tot brede verontwaardiging in het land. De advocaat van een van de verdachten stelde maandag dat een van de homo’s begon met slaan.

Een 20-jarige man is niet langer verdachte en is woensdag vrijgelaten. Vijf anderen zitten nog wel vast.

    • Michiel Dekker